joi, 26 iunie 2014

Garaetteok 가래떡

Si daca am invatat sa facem faina de orez sa pregatim ceva cu ea.

Ingrediente:
2 cani de faina de orez bob scurt (cumpara-l congelat, sau să faceți-o dvs.)
½ lingurita de sare
¾ cana de apa clocotita
1 lingurita ulei de susan

Preparare:
Dacă ați cumpărat făină de orez congelata puneti-o în frigider peste noapte, până când se dezgheata si devine o pulbere. Dacă ați făcut propria făină de orez, nu aveți nevoie pentru a face acest lucru.
Pasta de orez facuta la cuptorul cu microunde:
Combina faina de orez, sare și apă clocotită într-un castron.
Acoperiți-l cu folie de plastic, lăsând un decalaj mic pentru a permite eliberarea aburului. Dati la microunde timp de 2 minute.
Se amestecă aluatul de orez cu o lingură lingura de lemn.
Re-acoperă cu folie de plastic și mai dati la microunde inca 2 minute.
Puneti ½ lingurita ulei de susan pe un blat, asezati aluatul de orez fierbinte peste ulei si se piseaza bine cu un pistil cam5 minute, framantati bine până când acesta devine neted si elastic.
Pregătiti pasta de orez pentru ddeokbokki:

Se taie in 8 bucati egale, apoi se ruleaza fiecare piesă afară într-o formă de cilindru lung de pasta de orez de 4 inch.
Puneti-va ½ lingurita ulei de susan pe mâini și frecați ușor cilindrii de orez pentru a le da un luciu subțire de ulei. Acest lucru le va da un gust plăcut și evita lipirea între ei
Pregătiti pasta de orez pentru ddeokguk (supă de aluat de orez):

Se taie în două bucăți egale, apoi se ruleaza fiecare bucata în doi cilindrii lungi de 10 inch.
Să se răcească la temperatura camerei timp de mai multe ore, apoi tăiați în diagonală în discuri subțiri.

Utilizați imediat sau puteti sa le pastrati într-o pungă de plastic in congelator. Această cantitate este pentru 1 portie de ddeokguk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu