miercuri, 11 septembrie 2013

Urmeaza Festivalul International de Film din Busan

Programul pentru a 18-a editie a Festivalului Internațional de Film din Busan, care se va desfasura in perioada 3-12 octombrie, a fost lansat recent. Potrivit korea.net, editia din acest an a festivalului care dureaza zece zile se va deschide cu pelicula ‚Vara: A Blessing’ regizata de Khyentse Norbu și se va închide cu filmul ‚The Dinner’, in regia lui Kim Dong- hyun’. Filmele vor fi proiectate pe 35 de ecrane, in sapte sali de cinema din Busan.

‚Vara: A Blessing’ este un film care vorbeste despre dragoste, sacrificiu de sine și puterea unei femei aflate în adversitate. Povestea are loc în mediul rural din India, fiind vorba despre o tânără pe nume Lila, care se indragosteste de Shyam, un băiat dintr-un sat mic ce traieste cu speranta de a deveni sculptor.

‚The Dinner’ începe ca o poveste de o familie obișnuită, dar o serie de nenorociri duc la o situatie tragica.

Cu ocazia acestui eveniment, vor fi prezentate 301 de filme din 70 de țări. Vor fi 95 de premiere mondiale, prezentate publicului pentru prima dată, și 42 de premiere internaționale, care sunt prezentate pentru prima dată în afara țării lor de origine.

Gala de prezentare, care introduce lucrări recente semnate de regizori faimosi sau proiecte senzationale, va scoate în evidență șase filme: ‚Ana Arabia’ a directorului israelian Amos Gitai, ‚Nagima’ (regizorul kazah Zhanna Issabayeva), ‚Snowpiercer’ (regizorul coreean Bong Joon-ho), ‚The X’ (regizor coreean Kim Jee-Woon), ‚Kadal’ (regizorul indian Mani Ratnam) și ‚Unforgiven’ (Lee Sang–il).

Un lucru experimental, ‚Ana Arabia’ a fost filmat dintr-o singura bucata (fara duble). Filmul conține un mesaj de coexistență pașnică între evrei și musulmani.

Pelicula „Snowpiercer” a fost deja lansata în Coreea de Sud în luna august a acestui an, dar este inclusa în program. "Aceasta va fi prima dată pentru <<Snowpiercer>> să fie prezentata la un festival de film important," a declarat Nam Dong-chul, un programator BIFF. El a adaugat ca, „din moment ce va fi reeditat pentru screening-ul în America de Nord”, cinefilii vor putea sa vada versiunea completă în Busan.

Vorbind despre ceea ce diferențiază evenimentul din acest an fata de cele precedente, directorul festivalului Lee Yong-Kwan le-a spus jurnaliștilor ca pe 3 septembrie vor fi prezentate o mulțime de lucrări de regizori tineri din Asia. "Aceasta va fi o oportunitate de a demonstra identitatea Festivalului Internațional de Film Busan acest an", a spus Lee Yong-Kwan.
Actrițele coreene Kang Soo-yeon și Hong Kong si actorul Aaron Kwok vor modera ceremonia de deschidere. Printre invitatii de marca se numara actorul japonez Ken Watanabe, mai arata sursa citata.


Realizat de Shin Soo Byung 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu