sâmbătă, 19 august 2017

Gamja Kongguk

Este soluția rece la căldura de vară

Când caldura creste in după-amiaza de vară și este insuportabila, oamenii au o dilemă curioasă. Ar trebui să lupte focul cu focul, ca în vechea zicală "iyeolchiyeol"?  Unii în schimb lupta împotriva focului cu gheață, sau "inaengchiyeol".
Aceste feluri de mâncare "inaengchiyeol" se bucură, de asemenea, de diferite beneficii nutriționale pentru a ajuta oamenii să se recupereze de la răcelile de vară și boli. O supă de soia rece cu cartofi sau gamja kongguk este o astfel de mâncare.
Gamja kongguk este o variantă de mancare sezonieră populară, tăiței în bulion de soia rece sau kongguksu. Kongguksu este paste de făină de grâu într-o supă făcută din soia. Gamja kongguk înlocuiește pastele cu felii subțiri de cartofi blanzi. Există puțină diferență în aroma de bulion de soia utilizate în ambele feluri de mâncare, și ambele folosesc adesea castraveți feliati pentru a adăuga textura și aroma mai racoritoare la supa. Nu este clar când kongguk a devenit un fel de vară populară, dar prima referință istorică la kongguk se găsește în "Siui Jeonso", un text de gătit din secolul al XIX-lea.
Înlocuirea fidea făinii de grâu cu cartofi de sezon este o altă remiză pentru cei care se bucură de gamja kongguk. Cartofii sunt o excelenta sursa de vitamina C si o sursa buna de potasiu si vitamina B6. Ei se păstrează bine pe tot parcursul anului și sunt o alternativă excelentă la carbohidrați de orez și grâu.
Într-adevăr, în ziua în care mulți coreeni nu și-au putut permite carnea, soia a furnizat o sursă excepțională de substanțe nutritive esențiale, inclusiv proteine, fibre, fier, mangan și diferite vitamine B. Este o alternativă excelentă de proteine ​​pentru vegetarieni și un sprijin pentru bucătăria budistă, care evită carnea. Arome bogate, dar ușoare de kongguk sunt îmbunătățite cu doar puțină sare.

Cum se face gamja kongguk:
Taiati cartofii în benzi subțiri și înmuiați-le în apă pentru a scăpa de amidon. Apoi betisoarele de cartofi le bagati în apă clocotită cu sare dupa care clătiți cu apă rece. Înmuiați soia peste noapte și îndepărtați pieile si fierbeti timp de 5 minute. Puneți boabe de soia fierbinți, nuci de pin, semințe de susan și pudră de susan sălbatic într-un mixer cu 10 cești de apă. Strecurati amestecul și asezonați-l cu sare înainte de al depozita în frigider pentru a se răci. Puneți fâșiile de cartof într-un castron și turnati lichidul rece de soia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu