duminică, 25 august 2013

Am fost acolo! K-pop World Festival Romanian Edition 2013

Discover Korea a participat sambata la cea de-a V-a editie a K-pop World Festival, eveniment organizat la Institutul Cervantes din Capitala, in prezenta a peste 300 de tineri pasionati de fenomenul k-pop. Evenimentul a fost sponsorizat de Ambasada Coreei de Sud in Romania. 
Inca de la bun inceput am fost intampinati de o atmosfera calda, de buna-dispozitie, de un coreean imbracat in costum de rege si o frumoasa romanca, costumata in regina. Pe holuri era un dute-vino continuu, tineri de toate varstele trecand pe la sandurile fan cluburilor (Shinee, Jang Geun Suk, 2PM, MBLAQ, BAP, Super Junior, Lunafly, Infinite etc) de unde au putut achizitiona pliante, calendare, stegulete si poze cu idolii lor, punctul central reprezenatandu-l insa cover dance battle-urile.
In cadrul acestui eveniment, Discover Korea a prezentat Ceremonia ceaiului coreean, eveniment cu o traditie indelungata, care dateaza inca din vremea dinastiei Goryeo (918-1392). Dupa cum probabil stiti deja, in coreeana la ceai se spune차, cuvant ce face referire la o băutură aromatica pregătita prin turnarea de apa fierbinte peste frunzele plantei Camellia sinensis. Ca si la noi, ceaiul coreean este pregătit din infuzii de fructe, frunze, rădăcini, sau cereale în apă fierbinte, carora li se poate adauga lapte si fulgi de ciocolata (daca nu ati incercat deja, va rog sa ma credeti pe cuvant ca acesta combinatie este o nebunie!). Băutura rezultată este servita calda sau rece. 
Cum am mai scris despre asta, nu vom insista prea mult aici. Va reamintim doar ca ceremonia ceaiului coreean sau “darye” este o formă tradițională de ceremonie a ceaiului practicata în Coreea de Sud, iar setul coreean traditional pentru ceai se numeste “dagi” (vezi http://discoverkorea2013.blogspot.ro/2013/08/ceaiul-coreean.html?spref=fb). Publicul care a asista la prezentare a avut prilejul sa deguste ceaiul de ginseng rosu (홍삼차) si ceaiul de orez. 
Un succes deosebit l-a avut si prezentarea de Hanbok si hanji craft, precum si ateliereul de caligrafie coreeana. Gazdele acestor evenimente au fost trei doamne coreence stabilite de ceva timp in Romania. Cu rabdare si multa indemnarea, mereu cu zambetul pe buze, acestea au descris Hanbok-ul, oferind totodata publicului spectator prilejul (unic poate in viata) de a imbraca costumul traditional coreean. Printre acesta s-a aflat si un Hanbok din matase cusut manual, dar si un model similar celui purtat de o celebra Kisaeng – 기생. Numele ei era Hwang Jin Yi (황진이) si a fost cunoscuta pentru frumusetea, rafinamentul si inteligenta sa. O alta curtezana celebra este Non Gae (논개), acesata fiind renumita pentru ca a omorat un general japonez in timpul bataliei din Jinju.
Cei pasionati de cultura coreeana au putut admira obiecte decorative realizate din hanji, putand totodata sa rasfoiasca si cataloage coreene in care erau prejentate astfel de obiecte, printer acestea afalandu-se cutii de bijuterii frumos decorate, platouri cu motive traditionale coreene, oglinzi, obiecte de mobilier si lampadare. 
Publicul a fost invitat apoi sa participe la atelierul de origami, unde au realizat hanbok-uri frumos colorate. Unul dintre momentele inedite l-a reprezentat, insa, atelierul de caligrafie realizat de doamna Kim Jungae (김중애). Cu rabdarea, rafinamentul si talentul care o caracterizeaza, aceta doamna le-a scris, rand pe rand, tuturor participantilor la atelier numele in coreeana pe o foaie, impreuna cu cate un mesaj personalizat pentru fiecare in parte. Cu acest prilej ii multumit si noi doamnei Kim pentru sansa unica ce ne-a fost oferita. 
















Pozele ne apartin.

Realizat de Shin Soo Byung

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu