miercuri, 11 septembrie 2013

Samsung a lansat mult aşteptatul ceas inteligent GALAXY Gear

Samsung Electronics, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice şi IT&C, a prezentat în cadrul unui eveniment în Berlin, GALAXY Gear, un ceas inteligent ce poate fi conectat cu o mare parte a dispozitivelor GALAXY, informeaza noobz.ro. Cu ajutorul dispozitivului, aceștia pot primi notificări referitoare la cele mai recente mesaje primite, apeluri și mail-uri, alături de alerte, astfel că utilizatorii pot previzualiza acele mesaje, precum și accepta sau respinge discret apelurile. Când un mesaj primit necesită mai mult decât o privire rapidă, utilizatorii își pot lua pur și simplu dispozitivele Samsung GALAXY și funcția Smart Relay va afișa imediat întregul conținut pe ecran. Difuzorul încorporat permite realizarea apelurilor hands-free cu ajutorul dispozitivului GALAXY Gear, păstrând în același timp device-ul conectat. Cu funcția Memographer poţi realiza fotografii cu ajutorul camerei 1.9 megapixeli poţi realiza fotografii într-un timp foarte scurt. Funcția Auto Lock securizează automat și smartphone-ul, în momentul în care acesta este la o distanță mai mare de 1,5 metri de telefon. În momentul în care telefonul este din nou în raza de proximitate, Samsung GALAXY Gear îl deblochează, astfel încât informațiile să fie mereu în siguranță. Funcția Find My Device este utilă pentru a afla locul în care se află telefonul sau alte dispozitive smart care în momentul activării funcției transmit semnale sonore și luminoase. Dispozitivul vine cu 70 de aplicaţii preinstalate, printre care Evernote şi eBay, şi poate facilita accesul rapid la diverse funcţii ale smartphone-ului cu care este interconectat. Samsung GALAXY Gear va fi lansat împreună cu GALAXY Note 3 în mai mult de 140 țări începând cu data de 25 septembrie 2013.

Sursa text si foto: www.noobz.ro



Realizat de Shin Soo Byung 

Urmeaza Festivalul International de Film din Busan

Programul pentru a 18-a editie a Festivalului Internațional de Film din Busan, care se va desfasura in perioada 3-12 octombrie, a fost lansat recent. Potrivit korea.net, editia din acest an a festivalului care dureaza zece zile se va deschide cu pelicula ‚Vara: A Blessing’ regizata de Khyentse Norbu și se va închide cu filmul ‚The Dinner’, in regia lui Kim Dong- hyun’. Filmele vor fi proiectate pe 35 de ecrane, in sapte sali de cinema din Busan.

‚Vara: A Blessing’ este un film care vorbeste despre dragoste, sacrificiu de sine și puterea unei femei aflate în adversitate. Povestea are loc în mediul rural din India, fiind vorba despre o tânără pe nume Lila, care se indragosteste de Shyam, un băiat dintr-un sat mic ce traieste cu speranta de a deveni sculptor.

‚The Dinner’ începe ca o poveste de o familie obișnuită, dar o serie de nenorociri duc la o situatie tragica.

Cu ocazia acestui eveniment, vor fi prezentate 301 de filme din 70 de țări. Vor fi 95 de premiere mondiale, prezentate publicului pentru prima dată, și 42 de premiere internaționale, care sunt prezentate pentru prima dată în afara țării lor de origine.

Gala de prezentare, care introduce lucrări recente semnate de regizori faimosi sau proiecte senzationale, va scoate în evidență șase filme: ‚Ana Arabia’ a directorului israelian Amos Gitai, ‚Nagima’ (regizorul kazah Zhanna Issabayeva), ‚Snowpiercer’ (regizorul coreean Bong Joon-ho), ‚The X’ (regizor coreean Kim Jee-Woon), ‚Kadal’ (regizorul indian Mani Ratnam) și ‚Unforgiven’ (Lee Sang–il).

Un lucru experimental, ‚Ana Arabia’ a fost filmat dintr-o singura bucata (fara duble). Filmul conține un mesaj de coexistență pașnică între evrei și musulmani.

Pelicula „Snowpiercer” a fost deja lansata în Coreea de Sud în luna august a acestui an, dar este inclusa în program. "Aceasta va fi prima dată pentru <<Snowpiercer>> să fie prezentata la un festival de film important," a declarat Nam Dong-chul, un programator BIFF. El a adaugat ca, „din moment ce va fi reeditat pentru screening-ul în America de Nord”, cinefilii vor putea sa vada versiunea completă în Busan.

Vorbind despre ceea ce diferențiază evenimentul din acest an fata de cele precedente, directorul festivalului Lee Yong-Kwan le-a spus jurnaliștilor ca pe 3 septembrie vor fi prezentate o mulțime de lucrări de regizori tineri din Asia. "Aceasta va fi o oportunitate de a demonstra identitatea Festivalului Internațional de Film Busan acest an", a spus Lee Yong-Kwan.
Actrițele coreene Kang Soo-yeon și Hong Kong si actorul Aaron Kwok vor modera ceremonia de deschidere. Printre invitatii de marca se numara actorul japonez Ken Watanabe, mai arata sursa citata.


Realizat de Shin Soo Byung 

O noua zi cu cei de la SAYLU

Am avut astazi parte de o zi grozava, asa cum sunt de fapt toate zilele petrecute alaturi de coreeni. De data asta am cunoscut patru tineri frumosi, talentati si foarte sociabili, care ne-au incantat cu talentul lor deosebit. Mai presus de orice am fost fascinata de dragostea pe care o manifesta acesti baieti fata de tara lor si felul minunat in care au ales sa o promoveze. Privindu-i, mi s-a confirmat, inca o data (daca mai era cazul) ca oamenii acestia stralucesc. Emana atata emotie, pace, bucurie si dragoste incat ti-e imposibil sa nu-i iubesti. La mine Coreea se stie, e 'boala' veche. Cu toate asta, de fiecare data cand 'o intalnesc', o descopar din nou si ma incearca aceleasi sentimente de bucurie, emotie si o durere profunda. Pentru ca atunci cand incep sa vorbesc despre coreeni tind insa sa nu ma mai opresc, o sa ii pun capat aici, lasand imaginile sa vorbeasca de la sine. 감사합니다 세이울!
Realizat de Shin Soo Byung 

marți, 10 septembrie 2013

SAYLU in Bucuresti, Romania

S-a anuntat pe facebook Evenimentul SAYLU. Ce era acesta: cativa tineri merg in mai multe tari unde vor sa intalneasca localnici si acestia sa le vorbeasca despre tara lor. Zis si facut.
Dupa Turcia si Bulgaria, iata ca ajung in Romania. pe date de 9 septembrie au mers si au vizitat cateva obiective turistice, nu pot sa va spun cum a fost pentru ca nu am putut ajunge. Pe data de 10 septembrie aveau urmatorul plan si activitati:
"<Places and time>
1. La parcu tineretului 13:00~14:30
2. Parcu Herastrau 15:00~16:30
3.Parcul Tei 17:00~18:30
3. Mall praza 20.00

<Performance order>

1. Daegum, gitar and piano playing.
2. Talchum(Korean traditinal mask dance)
3. Korean traditional fan event, Tuho and tea manner service."

Prima data se renunta la Parcul tei si Plaza Mall si se introduce Bucuresti Mall 17-18.30. 
Ajung pe la 12 si ceva in parcul Tineretului ca sa_mi mai plimb si baietelul si ma intalnesc cu una dintre voluntare.
In loc de ora 13 s-a facut ora 14.30 pana au inceput pentru ca au intarziat si aucautat loc unde sa-si desfasoare activitate. 
Au inceput cu "Daegum, gitar and piano playing" unde au cantat 3 melodii de maxim 1 minut si jumatate fiecare, au cantat frumos chiar daca nu sunt profesionisti.


Talchum(Korean traditinal mask dance) nu a mai avut loc. De ce? Nu stiu, cred ca nu mai aveau timp.
Cei prezenti au putut juca tuho, gusta din ceaiul verde coreean si au primit cate un evantai cu numele lor scris in coreeana.




Dupa aceasta experienta pot spune ca oraganizarea a fost proasta. Nu stiu ce s-a intamplat in celelalte locatii.
Cred ca era mai bine sa se aleaga o singura locatie si sa se faca totul cu calm si profesionalism.

PS:Sa nu se inteleaga gresit, daca baietii ar fi avut pe cineva care sa le organizeze bine programul ar fi iesit un eveniment super. sunt sigura ca si ei sunt dezamagiti ca nu a iesit asa cum ar fi trebuit si cum isi propusese ei.

Realizat de Park Soo Rim


luni, 9 septembrie 2013

Incaltamintea coreeana

Beoseon sunt sosetele traditionale coreene.

Gomusin sunt pantofi de cauciuc, in prezent purtati de oamenii in varsta si de calugarii budisti. 

Pantofii Hwa erau purtati de oficiali inalti de exemplu cand mergeau la palatul regal.

Hye sau Kkotsin(pantofi cu flori) erau purtati de oamenii instariti. Acestia se clasificau in Buntuhye (분투혜) erau pantofi albi purtati de oameni in zilele de jelire nationala a mortii unui regetaesahye (태사혜) pantofi plati facuti din matase sau piele de oaie purtati de barbatidanghye (당혜) erau purtati de femeile cu rang inalt si erau foarte pretiosi,avand decoratiuni din matase.unhye (운혜) numiti si Jingshin erau purtati pe vreme ploioasa atat de femei cat si de barbati,fiind impermeabili datorita uleiului de Perilla.

Realizat de Park Soo Rim

Norigae

Norigae (노리개) este un eccesoriu traditional pe care femeile il atarnau la hanbok, la jeogori sau la chima.
Un norigae poate fi împărțit în 4 părți: ddidon  (inelul de sus al unui norigae ), paemul  (bijuteria din norigae ),  maedeup (nod de norigae ) și sul  (ciucure) [ 2 ]
Norigae era purtat ca aducator de noroc, cum ar fi tinerețe veșnică, bogăție, precum și un accesoriu de moda. De obicei ers transmis urmasilor.
Norigae-urile au diferite forme derivate din natura sau din viata de zi cu zi. Acestea sunt împărțite în samjak (hangul: 삼작) și danjak (hangul: 단작), și samjak  poate fi apoi împărțită din nou în daesamjak și sosamjak . Daesamjak și sosamjak au aceeași formă, dar  paemul este diferit.
danjak

daesamjak

sosamjak

purtat la jeogori

purtat la chima


Realizat de Park Soo Rim

Gache 가체

Gache este o peruca mare purtate de femei coreene. Femeile din clasele sociale inalte și gisaeng purtau peruci ( Gache ). Ca și contemporanii lor din vest coreeni considera mai mari și mai grele peruci pentru a fi mai estetic. 
Gache a înflorit în timpul dinastiilor coreene, cum ar fi Goryeo , Goguryeo, Baekje, Silla , Balhae , Gaya , și Gojoseon .Ele au fost decorate cu obiecte de mătase, aur, bijuterii, argint, coral, jad, etc. 
In 1788 regele Jeongjo  a interzis, prin decret regal, utilizarea de Gache, au fost considerate contrare valorilor confucianiste de rezervă și reținere. În secolul al 19-lea femeile Yangban au început să poarte jokduri care a înlocuit Gache. Cu toate acestea Gache sa bucurat încă de popularitate mare in randurile Gisaeng. Un Gache cântărește de obicei, aproximativ 3 până la 4 kg.


Realizat de Park Soo Rim

Jokduri

Jokduri este un tip de coroana traditionala purtata de femeii cu diferite ocazii speciale,cum ar fi nunti. Aceasta consta dintr-o coroana exterioara imbracata in matase neagra si cea interioara care este umpluta cu bumbac si hartie tare.Partea superioară a acesteia este decorata cu ornamente. Coroana este, de asemenea, numita jokdu sau jokgwan și este folosit în principal ca un accesoriu, poate fi folosita pentru a afișa statutul social purtatorului de a fi împodobit cu accesorii realizate din aur sau argint.

Hwagwan este un tip de coroana traditional coreeana,purtata de femei pentru ceremonia de nunta.
Realizat de Park Soo Rim

Binyeo

Binyeo (  비녀 ) este un ac de păr  coreean tradițional pentru fixarea cocurilor . Scopul său principal este de a fixa cocul, dar de asemenea, servește si ca ornamente si are diferite utilizari sau nume în funcție de material sau de formă. Binyeos sunt împărțite în două tipuri, gem ( 잠au un corp lung și o cheau o formă ∩ 
Se spune ca in antichitate Dangun a învățat oamenii cum să-si prinda parul , cum sa-l piptene , se presupune ca ar fi folosit un astfel de binyeo si aici si-ar avea originea, dar nu exista nici o înregistrare despre aceasta. Se presupune că binyeo a fost  deasemenea utilizat în perioada de trei regate din Coreea , femeile din Goguryeo isi prindeau parul asemenea cocurilor din ziua de azi.
Acele binyeo erau folosite de femei în timpul dinastiei Joseon si indicau statulul femeilor care il purtau. Cele cu model de dragon sau pheonix erau purtate de femeile din familia regala.






Realizat de Park Soo Rim

Ziua nationala a Coreei de Nord

9.9 (Doublu noua)
09 septembrie 1948 - Ziua Nationala a Coreei de Nord, Kim Il-Sung a declarat crearea de RPDC la Phenian, cu sovieticii si sprijinul Armatei Roșii.
Coreea de Nord (Choson, Naenara): anticul Joseon și Goguryeo, dar azi ... Republica Juche.

Realizat de Park Soo Rim

miercuri, 4 septembrie 2013

수정 과, SuJeongGwa

Azi am gasit pe site-ul http://aeriskitchen.com un ceai interesant. Ceai de scortisoara- Cinnamon Cha(reteta coreeana bineinteles) asa ca in seara acesta m-am apucat si mi-am facut si eu. Este delicios.

SuJeongGwa este o băutură tradițională coreeană cu scorțișoară batoane, ghimbir și zahăr.
Aceasta bautura este bauta de coreeni ca un desert. Este buna atat rece cat si calda.
  • GyePi (계피) = Scortisoara
  • SaengGang (생강) = Gimbir

Ingrediente

  • 5 cani de apa
  • 4 batoane de scorțișoară 
  • o bucata de ghimbir de 4 cm
  • 1-2 linguri de zahăr
  • 1-2 linguri de zahăr brun
  • Curmale japoneze uscate optional
  • nuci de pin (pentru ornat) optional
Spalam batoanele de scortisoara si le punem la fiert cu 2 cani si jumatate de apa. 
Ghimbirul il curatam, taiem rondele si il punem la fiert cu alte 2 cani si jumatate de apa.
Motivul pentru care fierbem ghimbirul și bețele de scorțișoară separat, este de a ajuta la mentinerea aromelor din combinarea în produsul final.
Scurgem lichidul de la scortisoara si de la ghimbir folosind un filtru de cafea ca sa ramana un ceai limpede. Le amestecam si adaugam zaharul si zaharul brun si mai fierbem inca 5 minute pana ce se dizolva zaharul. Eu am folosit o lingura de miere in loc de zahar brun pentru ca nu am avut.

Puneti in ceai o curmala uscata(permison) cu o ora inainte de a-l bea ca aceasta sa devina moale, daca nu aveti ignorati. La servire ornati cu nuci de pin. Eu am facut fara curmala si nuci de pin.

Realizat de Park Soo Rim

luni, 2 septembrie 2013

Se aproprie Chuseok-ul!

A venit toamna, prin urmare se aproprie una dintre cele mai importante sarbatori traditionale coreene. Este vorba despre Chusok (추석), cunoscuta, de asemenea, sub numele de Ziua Recunostintei, care se sarbatoreste pe data de 15 a lunii a opta conform calendarului lunar. La coreeni, soarele era considerat un fenomen natural, dar luna plină care apărea odată pe lună pentru a lumina noaptea era văzută ca o prezență binevenită. Una dintre cele trei mari și importante sărbători ale anului, celelalte două fiind Seollal (Anul Nou) și Dano (a 5a zi din a 5a lună conform calendarului lunar), Chuseok, care de asemenea mai este denumit și Hangawi (한가위), înseamnă practic mijlocul lunii august. Aceasta are loc în timpul sezonului de recoltare, membrii famililor coreene din toate colturile tarii strangandu-se la o lalta pentru a le multumi stramosilor lor pentru recolta din fiecare an, in memoria carora se ofera orez si fructe. Așa cum rădăcinile puternice vor aduce o recoltă bogată, coreeni cred că legându-se de trecut vor avea parte de răsplată în prezent. 
Potrivit unei legende, Chuseok a început ca rezultat al unei competiții bazată pe cusut ținută între două prințese ale dinastiei Silla. Scopul era de a observa care echipă poate coase mai mult. Competiția a durat o lună terminându-se pe data de 15 a lunii a lunii august. Ca pedeapsă, echipa care a pierdut a trebuit să prepare o masă bogată pentru cei victorioși. 
Celebrarea începe cu o reuniune de familie in cadrul careia sunt servite bucate alese, printre acre si prajitura de orez numita Songpyeon (송편). Aceste prăjitura speciala de orez, despre care noi am mai vorbit pe acesta pagina de facebook, este făcuta din orez, fasole, seminte de susan și castane. Familiile de coreeni viziteaza apoi mormintele stramosilor lor, pe care le curate de buruieni. Seara, imbracati in minunatele hanbok-uri, coreenii se bucură de minunata lună plină și joacă diferite jocuri. Coreenii cred că strămoșii lor trăiesc într-o lume paralelă, în oglindă, așa că așezarea mesei, bolul de orez, supa și bețigașele și lingura sunt așezate opus celor pentru cei vii. Prima dată când se toarnă vinul din orez se face pentru a invita strămoșii în casele lor, a doua turnare este pentru a se “bucura de mâncare” iar cea de-a treia pentru a-și lua la revedere și a-I lăsa să plece în pace. În timpul ceremoniei nicio creatură vie nu este permis să fie omorâtă, nici măcar o muscă, deoarece ar putea fi spiritul strămoșilor care au sosit pentru a se bucura de mâncare. 
Anul trecut, Chuseok s-a sarbatorit a cazut pe 30 septembrie, insa evenimentul a fost sarbatorit intre 29 septembrie si 1 octombrie, iar anul acesta va fi sarbatorit intre 18-20 septembrie, potrivit visitkorea.or.kr.


Realizat de Shin Soo Byung

Kimchi

Ingrediente:
- 1 kg varza chinezeasca
- 1 ridiche alba
- 1 morcov mare
- 6 linguri sare
- > 2 lingura de miere, dupa gust sau zahar
- 2 lingura usturoi pisat
- 1 lingura ghimbir dat pe razatoare
- 6 fire ceapa verde taiata marunt
- > 2 linguri de gochugaru sau de chilli pepper (sau pasta de chilli), dupa gust
- 60 mm sos de peste
- apa.

Se taie varza in 4 si se presara cu sare (in total 4 linguri), se pune intr-un castron mare, si se adauga apa rece peste ea. Vasul se acopera cu o farfurie peste care se pune o greutate, pentru a ne asigura ca tot continutul este acoperit de lichid, si se lasa pana a doua zi.

In ziua urmatoare se spala bine varza, pentru a nu pastra lichid sau sare pe ea. Se amesteca ingredientele: sare, miere, usturoiul pisat, ghimbirul dat pe razatoare, ceapa verde tocata, gochugaru, sos de peste,ridichea razalita si morcovul razalit. Se ia 1 sfert de varza si pe fiecare frunza se unge cu amestecul de mai sus.Se pun toate intr-un vas, se adauga 2 cani de apa calduta, si se acopera gura acestuia cu o farfurie. Datorita procesului de fermentatie ce va urma, este recomandat ca borcanul sa nu fie inchis ermetic, cu capac, si sa avem grija sa nu fie foarte plin (sa lasam minimum 3 degete deasupra continutului, pentru a permite fermentatiei sa aiba loc, fara ca lichidul sa dea pe dinafara).

Dupa 2-3 zile Kimchi este gata si putem incepe sa-l consumam. Din acest moment va fi necesar sa fie depozitat intr-un loc racoros.

Sa avem insa in vedere ca Kimchi ajunge la maturitate din punct de vedere nutritional, abia dupa 2-3 saptamani de fermentatie, sub 7 grade Celsius, asa ca, pentru a beneficia de tot complexul sau de efecte, ideal ar fi sa ii permitem acest interval de timp pentru a-l consuma.



Realizat de Park Soo Rim