Hangwa este termenul pentru dulciurile și prăjiturile tradiționale coreene, apreciate pentru culorile decorative, modelele și gustul plăcut. Ingredientele comune din hangwa sunt făina de cereale, mierea, zahărul, fructele sau rădăcinile comestibile. Este adesea servit cu băuturi tradiționale ca desert elegant. Coșurile sau cutiile de hangwa frumos ambalate sunt cadouri excelente, potrivite în special pentru persoanele în vârstă. Aceste dulciuri se găsesc la magazinele tradiționale de prăjituri și dulciuri sau în secțiile speciale ale magazinelor universale. Există diferite tipuri de hangwa: gangjeong, yugwa, yakgwa și dashik.
Gangjeong: Usoara și pufoasă, făcută din orez glutinos și miere. Prăjit și acoperit cu orez pătruns, scorțișoară, seminte de susan etc.
Yugwa: prăjitură de orez lipicioasă făcută prin prăjire și frământare.
Yakgwa: prăjitură moale făcută din aluat de făină de grâu amestecat cu miere, vin de orez și ulei de susan. Aluatul este tăiat în formă de flori, apoi prăjit și dat prin miere înainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu