Acest ceai uimeste vizuala din cauza florilor de crizantema care se ridica ca niste baloane luminoase in apa.
Ceaiul de crizantema este un ceai pe bază de flori realizat din crizantema din speciile Chrysanthemum morifolium sau Chrysanthemum indicum care sunt cele mai populare în Asia de Est.
Pentru a prepara ceaiul florile de crizantema (de obicei uscate) sunt cufundate în apă fierbinte la 90-95 de grade Celsius, fie într-un ceainic sau cana de sticlă, de asemenea de multe ori se adaugă un cub de zahăr şi ocazional fructe de pădure. Băutura rezultată este transparent şi variază de la galben pal la cel strălucitor cu o aromă florală. Ceaiul de crizantema a fost prima dată băut în timpul dinastiei Song (960-1279)
Se pot folosi mai multe soiuri de crizanteme pentru ceai acestea variind de la alb la galben pal:
Huangshan Gongju, de asemenea, numit pur și simplu Gongju
Hángbáijú, originar din Tongxiang, aproape de Hangzhou, de asemenea, numit pur și simplu Hángjú
Chújú, originar din districtul Chuzhou din Anhui
Boju, originar din districtul Bozhou din Anhui
Dintre acestea, primele două sunt cele mai populare. Unele soiuri au capul de la floare galben în timp ce altele nu.
Ceaiul de crizantema are multe utilizări medicinal, inclusiv un ajutor în recuperare atunci când ai gripă sau acnee. În conformitate cu medicina tradițională chineză ceaiul poate ajuta la prevenirea durerilor în gât și de a reduce febra. În Coreea, este bine cunoscut pentru utilizarea să medicinala folosit de obicei pentru a trezi oamenii din mahmureală. În medicină pe bază de plante din Vest, ceaiul de crizantema este băut sau folosit ca o compresă pentru a trata tulburări circulatorii, cum ar fi varice și ateroscleroza.
În medicină tradițională chineză, ceaiul de crizantema este, de asemenea, folosit pentru a șterge ochii. Acesta este considerat a fi eficient în tratarea durerilor asociate cu stresul sau cu deficitul de fluide. De asemenea, este utilizat pentru a trata, petele de pe ochi, vederea diminuată, și amețelile.
Deși pregătit de obicei, la domiciliu, ceaiul de crizantema este, de asemenea, disponibil ca şi băutură în multe restaurante din Asia (în special cele din China), și este disponibil, de asemenea, la diferite puncte de vânzare de băuturi din Asia de Est, precum și magazine alimentare din Asia în formă de conserve sau ambalate la sticlă. Datorită valorii sale medicinale, acesta poate fi de asemenea disponibil şi la punctele de medicină tradițională chineză, de multe ori în amestec cu alte ingrediente.
Sursă: Korean - emagasia.com & http://en.wikipedia.org/
In Romania puteti sa-l comandati online pewww.koreanfood.ro, link direct http://www.koreanfood.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu