miercuri, 23 septembrie 2015

Songpyeon

Deoarece se apropie Chuseok-ul, iata si reteta prajiturelelor traditioonale.
Song = pin

Ingrediente:
Faina de orez congelata
coloranti
ulei de susan
ace de pin

Aluatul de baza:
2 cesti de pulbere de orez congelata, decongelata la temperatura camerei 4 linguri plus 1 sau 2 lingurite apa fiarta
Aluat verde 2 cesti de pulbere de orez congelata, decongelata la temperatura camerei 2 linguri de pelin (ssuk garu / 쑥 가루) (sau Matcha / pulbere de ceai verde) 5 linguri plus 1 sau 2 lingurite apa fiarta
Aluat galben 2 cesti de pulbere de orez congelata, decongelata la temperatura camerei Kabocha fierbinte 1/3 ceasca fierte abur * (danhobak / 단호박)  1 lingura plus 1 sau 2 lingurite apa fiarta(* 1/2 kabocha mici aburit în microunde, timp de aproximativ 5 minute)
Aluat violet 2 cesti de pulbere de orez congelata, decongelata la temperatura camerei 4 linguri plus 1 sau 2 lingurite suc de afine fierbinte (afine 1/2 ceașcă fructe proaspete sau congelate facute piure cu 1/2 cana de apa,amestecate și fierte)
Aluat roz 2 cesti de pulbere de orez congelata, decongelata la temperatura camerei 4 linguri suc de zmeura (1/2 ceașcă fructe proaspete sau congelate facute piure cu 1/2 cana de apa, amestecate și fierte) 
Daca nu aveti colorantii naturali puteti inlocuii cu coloranti alimentari.
Umplutura:
1/2 ceașcă prăjită semințe de susan
2 linguri de zahar (se adapteze la gust)
Miere 1 lingura
putina de sare

Macinati semintele de susan cu o rasnita. Se adauga zaharul, mierea și praful de sare. Se amestecă totul bine împreună.
Aluatul:
Pentru fiecare tip de aluat, cerne pulberea de orez într-un castron. Amestecati cu o lingura faina cu  ingredientele lichide (apă / suc / kabocha) pentru fiecare culoare de aluat.
Se framanta bine fiecare aluat pentru cel puțin 5 minute. (În cazul în care lipeste aluatul de mâini se mai adauga faina de orez 1 lingura. Dacă se sparge aluat ușor sau este prea rigid, adauga mai mult apa fierbinte , 1 lingurita.)
Acoperiți aluatul cu folie de plastic sau un prosop umed. Lăsați-l să se odihnească timp de 20 până la 30 de minute.
Se ia cate o bucata de aluat se formeaza o biluta in care se face o gaura se pune umplutura apoi se inchide si se da forma specifica de semiluna.
Intr-un steamer se aseaza un strat de ace de pin peste ele prajiturelele apoi un alt strat de ace de pin. Se fierbe 20 min.
Dupa ce s-au fiert se spala bine cu apa rece, se scurg si se ung cu ulei de susan. Se servesc la temperatura camerei.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu