Asia Fest este primul festival din România dedicat promovării valorilor culturale ale continentului asiatic. Culturile țărilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar în România, în ultimii ani, s-a dezvoltat o atracţie specială faţă de ţări precum Japonia, China, Turcia, India, Coreea de Sud.
Fiind un real succes, Asia Fest ajunge la cea de-a III-a ediţie având loc în perioada 16-19 octombrie 2015. Şi pentru că suntem în pragul festivalului ne-am gândit la o formă de promovare a culturii asiatice interactivă, interesantă şi creativă. De ce domeniul culinar? Pentru că la nivel cultural gastronomia este numitorul comun al tuturor ţărilor asiatice, si totodată, la momentul actual aceasta este foarte apreciată în România, fiind tot mai multi iubitori ai acestor mancăruri.
Aşadar Asia Fest a creat RICE UP, concursul de gătit cu specific asiatic special pentru bloggerii şi redactorii pasionaţi de arta culinară. Acest Concurs este organizat în parteneriat cu Tan Viet Romania şi restaurantul Chefs. Experience, care susţin participanţii în a-şi etala creativitatea şi priceperea la gătit.
Organizator:
Website: www.asiafest.eu ;
Parteneri:
Website: http://tan-viet.com.ro/?sl=RO ;
Facebook: https://www.facebook.com/Vietadmin?fref=ts ;
Website: http://chefsexperience.ro/
Ei bine am primit 4 produse( taitei de orez, sos de soia, rambutan in sirop si lapte de cocos), iar provocarea era sa gatesc un fel de mancare care sa contina cel putin 2 ingredinte din acestea.
Taitei de orez cu Tak Kui
Ingrediente:
200 g taitei de orez
800 g carne de pui(pulpe pe care le dezosam)
ulei de susan
sos de soia
Sos de marinat carnea
2 linguri de sos de soia
1 linguriță de sare
2 linguri de ceapa verde tocata
1 catel de usturoi pisat
1 lingurita de seminte de susan la sol
1 lingurita ulei de susan
1/2 lingurita ghimbir proaspat zdrobite (sau, substitui 1/2 lingurita de praf
ghimbir)
piper negru, dupa gust
Intr-o oala punem apa la fiert si cand clocoteste se opreste focul si se adauga taiteii. Se acopera vasul cu un capac si se lasa la inmuiat 3 min. Scoatem taiteii, ii clatim cu apa rece apoi ii prajim putin cu ulei de susan. Cand sunt gata turmam sos de soia peste ei si amestecam bine.
Spălați carnea de pui bine și apoi se taie în bucati plate, relativ groase. Se amestecă ingredientele condimente împreună și se adaugă carnea de pui, bucată cu bucată, si se framanta.
După aceea se lasă puiul la marinat in condimente pentru aproximativ 30 de minute, apoi se frige la gratar sau intr-un wok.
Pe o farfurie asezati taiteii si deasupra lor carnea.
Clatite cu sos de rambutan si lapte de cocos
Ingrediente:
2 oua
1 cutie rambutan in sirop
1 lingura ulei
150 ml lapte de cocos
15 linguri de faina
150 ml lapte
un vf bicarbonat alimentar
Pentru clatite amestecam foarte bine ouale, siropul de la rambutan, uleiul, laptele, faina si bicarbonatul. Apoi fie coacem clatite subtiri fie le facem in stil american.
Pentru umplutura punem in blender fructele de rambutan si laptele de cocos pana se face cremos.
Umplem clatitele cu sosul de rambutan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu