"Su"
înseamnă apă și "Yuk"
înseamnă carne în chineză.
Ingrediente
Carne
de porc (fleica, gusa sau carne macra)
1
capatana usturoi
1
Ceapa
2
cepe verzi
1
lingura ghimbir proaspat
1
ardei iute uscat(sau fara)
1
lingura de pasta de soia
½
lingurita piper negru
In
cazul in are nu aveti toate condimentele puteti folosi 2 cepe uscate si o
capatana de usturoi.
Intr-o
oala se pune o ceapa de marime medie (tăiata în jumătate), 2 cepe verzi, 12
catei de usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat, 1 lingura pasta de soia, 1
ardei iute uscat și ½ lingurita de boabe
de piper negru. Aceste ingrediente dau un gust foarte bun carnii.
Adaugati
carnea de porc, 6 căni de apă. Gatiti la
foc mediu.
Odată
ce începe să fiarbă, gatiti pentru aproximativ 1-2 ore, până când carnea de
porc este complet fierta (daca carnea este mai grasa se firbe 2 ore).
Atunci
când carnea de porc este fiarta, scoateți
carnea si taiati-o bucati.
Se
serveste cu orez si kimchi.
Acest
fel se serveste in ziua de Kimjang cu kimchi proaspat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu