duminică, 30 iunie 2013

Coreea

Steagul national al Coreei de Sud 

Steagul national coreean poarta numele de Taegeukgi (se citeste Tegîk-gi) - 태극기. Potrivit visikorea.or.kr, design-ul lui simbolizeaza principiile Yin si Yang in filosofia Orientala. Cercul din centrul steagului coreean este împărțit în două părți egale. Secțiunea roșie superioară reprezintă forțele cosmice proactive ale yang. În schimb, secțiunea albastra de jos reprezintă forțele cosmice sensibile ale yin. Cele două forțe împreună întruchipează conceptele de mișcare continuă, echilibrul și armonia care caracterizează sfera de infinit. Cercul este înconjurată de patru trigrame, cate una în fiecare colț. Fiecare trigrama simbolizeaza unul din cele patru elemente universale: metal (Palgwae Geon.svg ), pământul (Palgwae Gon.svg ), focul ( Palgwae Ri.svg) și apa ( Palgwae Gam.svg).Nume în coreeanăNaturăAnotimpPunct cardinalPatru virtuțiFamiliePatru elementeÎnsemnătate
Palgwae Geon.svggeon (건 / )cer(천 / )primăvară (춘 /)est (동 / )omenie (인 / )tată (부 / )metal (금 / )justiție (정의 / 正義)
Palgwae Ri.svgri (리 / )soare (일 / )toamnă (추 / )sud (남 / )curtoazie (예 / )fiu (중남 / )foc (화 / )înțelepciune (지혜 / 智慧)
Palgwae Gam.svggam (감 / )lună (월 / )iarnă (동 / )nord (북 / )inteligență (지 /)fiică (중녀 /)apă (수 / )vitalitate (생명력 / 生命力)
Palgwae Gon.svggon (곤 / )pământ (지 /)vară (하 / )vest (서 / 西)dreptate (의 / )mamă (모 /)pământ (토 /)fertilitate (풍요 / 豊饒)

Floarea nationala a Coreei
Floarea nationala a Coreei se numeste “Mugunghwa” (citit mugun’wa) – 무궁화 sau Trandafirul lui sharon. In fiecare an, din iulie pana in octombrie, o multime de mugunghwa gratioase infloresc in întreaga țară. Spre deosebire de cele mai multe flori, mugunghwa este remarcabil de tenace, fiind capabila să reziste atât la mană, cat și la insecte. Semnificația simbolică a acestei flori provine din cuvântul coreean „mugung”, care înseamnă nemurire. Acest cuvânt reflectă cu exactitate natura durabilă a culturii coreene, precum și determinarea si perseverenta poporului coreean. 


Imnul national al Coreei

Imnul national al Coreei se numeste "Aegukga" (citit Eguk-ga) si inseamna “Iubeste-ti tara”. In 1896, Dongnip Sinmun (ziarul Dongnip) a publicat diferite versiuni ale versurilor pentru aceasta melodie. Nici pana acum nu se știe insa cu exactitate ce muzică au cântat coreenii la inceput. Înregistrările arată că o bandă militară în stil occidental a fost creata în timpul Imperiului Dae-Han (1897-1910) și că "Dae-Han Imperiul Aegukga" a fost compusă în 1902 și a avut funcții naționale importante. Cuvintele originale ale Aegukga au apărut în formă scrisă abia în jurul anului 1907 pentru a inspira credință față de țară și ca să promoveze spiritul de independență al Coreei, care se confruntat la acea vreme cu amenințări de anexare străine. De-a lungul anilor, au existat mai multe variate ale versurile până când acestea au fost adoptate ca imn național, în forma actuală, în 1948.
Înainte de nașterea Republicii în 1948 (pe 12 decembrie 1948 ONU a recunoscut independenta Coreei de Sud), cuvintele au fost de multe ori cântat pe melodia cântecului popular scoțian, Auld Lang Syne. Maestro Ahn Eak-tay (1905-1965), care a trait apoi în Spania, a simțit că a fost nepotrivit sa cânte acest cântec patriotic pe melodia cântecului popular al unei alte țari. Asa ca a compus o muzică nouă pentru aceste versuri în 1935, iar Guvernul provizoriu coreean aflat in exil a adoptat melodia ca imn national. În timp ce coreenii din afara țării cântau imnul cu noua melodie, cei din interiorul tarii au continuat, totusi, să utilizeze Auld Lang Syne până când Coreea a fost eliberat în 1945 (15 august 1945). În 1948 Guvernul Republicii Coreea a adoptat în mod oficial noua versiune ca imnul național și au început să-l folosească în toate școlile și institutiile oficiale.


"Aegukga" South Korea Vocal National Anthem

Realizat de Shin Soo Byung

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu