sâmbătă, 22 iunie 2013

Makkolli – Vin de orez

Aceasta pare a fi cea mai simpla, dar sic ea mai veche bautura coreeana. Vinul vandut in magazineare cam 15% alcool.

1kg orez
200g nuruk drojdie coreeana, in lipsa puteti folosi drojdie sau malt de bere
1,6 l apa la temperatura camerei

Ustensilele sa fie curate, sterlizate.
Orezul se pirbe dupa reteta bap-ului, doar cu apa, apoi se adauga drojdia si se amesteca bine. Se adauga apa, aproximativ într-un raport de 5:6, drojdie de bere si orez: apa, se amestecă bine. Se pune intr-un vas de lut de preferat, se acopera vasul si se lasa 7-10 zile la fermentat. Pentru a se mentine o temperatura consecventa se poate infasura vasul in paturi.


După ce este complet fermentat, makkolli va ține mai mult dacă frigider.


Realizat de Park Soo Rim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu