sâmbătă, 22 iunie 2013

Meihua - floarea de prun

Meihua este floarea unui arbore asiatic - Prunus mume, este cunoscut ca prunul chinezesc, deşi este înrudit mai îndeaproape cu caisul.
Această floare este una dintre cele mai îndrăgite subiecte ale culturii tradiţionale
din Asia de est.
Prunus mume este originar din sudul Chinei, de pe lângă fluviulYangtze, şi a
fost introdus mai târziu în Taiwan, Coreea, Vietnam, Laos, şi Japonia.
Arborele începe să înflorească la mijlocul iernii, de obicei în ianuarie sau februrie. Poate atinge 4-10 metri înălţime. Florile au un diametru de 2- 2.5 cm şi un parfum puternic. Culorile lor variază în diferite nuanţe de alb, roz sau roşu. Arborele este cultivat în grădini în toată Asia de est, pentru fructe şi flori, care au utilizări culinare şi medicale, şi de asemenea ca arbore ornamental.

Semnificaţia culturală
Inflorescenţele de prun chinezesc au fost şi sunt îndrăgite şi omagiate în China, Taiwan, Coreea, Japonia şi Vietnam.

Meihua este considerată un simbol al iernii şi un vestitor al primăverii. Inflorescenţele sunt atât de îndrăgite deoarece înfloresc în mijlocul zăpezilor iernii, radiind o eleganţă diafană, în timp ce parfumul lor impregnează delicat aerul chiar şi în cele mai friguroase momente ale anului.
Astfel, meihua a ajuns să simbolizeze perseverenţa şi speranţa, puritatea şi efemeritatea existenţei. În confucianism, meihua reprezintă principiile şi valorile virtuţii.
Meihua este unul dintre „cei patru seniori / aristocraţi” ai florilor în arta asiatica împreună cu orhideea, crizantema şi bambusul. Este una
dintre „florile celor patru anotimpuri”, care sunt: orhideea (primăvara), lotusul

(vara), crizantema (toamna) şi meihua (iarna). Aceste grupuri sunt deseori întâlnite în artă, pictură, literatură şi designul grădinilor.

O intalnim ca simbol in drama Iljimae.


"Plum Blossom at Night" by Chang Woo-soung. Photos by Huo Chengju  


Plum Blossoms and Bush Warbler Painting by An Hui, with a Romantic Poem by the Artist

 four gentlemen
Realizat de Park Soo Rim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu