joi, 27 iunie 2013

Hwang Byungki

Hwang Byungki (n. Seul , 1936) este cel mai important cantaret la gayageum din Coreea de Sud , o titera 12-string cu siruri de mătase. Hwang este, de asemenea, un compozitor și un expert al corean Sanjo , o formă de muzică tradițională coreeană instrumentală. 
În 1951 el a început să cante la gayageum de la Centrul Național Corean de artă tradițională din Seul, unde a studiat sub celebri maestri al gayageum Kim Yeong-Yun (김영윤), Kim Yun-Deok (김윤덕), și Shim Sang-Geon (심상 ). În 1959 a absolvit de la Seoul National University Facultatea de Drept. 
În 1962 el a inceput sa compuna muzică de concert si film cu ajutorul instrumentelor traditionale coreene. El a prezentat spectacolul de premieră, Simfonia nr. 16 de Alan Hovhaness,  în Coreea de Sud în 1963. În 1964, el a călătorit în jurul lumii in Europa, Statele Unite, Japonia, și țările din Asia de Sud-Est, oferind spectacole de gayageum  în fiecare loc.
În 1985, el a fost invitat ca profesor de Muzică coreeana de la Universitatea Harvard .
In 2007 scoate cel de-al cincilea său album de gayageum, Hwang continua sa compuna muzica coreeana inovatoare. Variind în stil de evocare de la genurile tradiționale la experimentare avant-garde, o selecție a acestor piese este disponibil pe o serie de cinci albume. El este un profesor emerit de muzică coreeană la Universitatea Ewha Womans . Hwang preda, de asemenea, un curs intitulat "Introducere în muzica coreeană tradițională", de la Universitatea Yonsei din Seul.

Hwang serveste pe guvernului Cultural Comitetului Conservarea Properties , iar în 2000 a fost numit la Academia Națională de Arte.
Discografie
  • Vol. 1: Chimhyang-moo (침향무; 沈響舞), literally "Dancing Among Incense"
  • Vol. 2: The Silk Road (비단길) Drumul matasii
  • Vol. 3: The Labyrinth (미궁; 迷宮) Labirintul
  • Vol. 4: Spring Snow (춘설; 春雪) Zapada de primavara
  • Vol. 5: Darha Nopigom (달하 노피곰), based on the Baekje gayo (a type of Korean poetry) named, Jeongeupsa (정읍사 井邑詞)
Realizat de Park Soo rim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu