Ingrediente:
1/2 kilogram prajituri de orez de formă cilindrică, de
cumparat sau de casă. (Folositi un pic mai mult, dacă nu adăugați ouă fierte tari și
prăjituri de pește)
4 cesti de apa
7 bucati mari de anșoa
uscat, cu cap și intestine eliminate
Alge uscate 6 x 8 inch se pot cumpara de aici http://koreanfood.ro/alge-prajite/alge-marine-prajite
1/3 ceasca pasta de ardei iute http://koreanfood.ro/pasta-de-ardei-iute
1 lingura fulgi de ardei iute se poate cumpara de aici http://koreanfood.ro/condimente/gochugaru-500g
1 lingura de zahar
3 cepe verzi, tăiate în bucăți
lungi
2 oua fierte tari, decojite (opțional)
½ kg prăjituri de pește
(opțional)
Preparare:
Adauga apa, ansoa uscate, și
varec uscat intr-o oală mică sau tigaie.
Se fierbe timp de 15 minute la foc mediu-mare, fără capac.
Combină de pasta fierbinte ardei, fulgi de ardei iute, și zahăr într-un castron mic. Scoateți hamsiile și
varec din oală și se adaugă prajiturile de
orez, amestecul din bol, ceapa verde și
prăjituri de pește opționale
și ouă fierte tari.
Se amestecă ușor cu o
lingură de lemn, atunci când începe să fiarbă. Amestecati până cand prajiturile
de orez devin moi și se ingroasa sosul si arata
lucios, ceea ce ar trebui să ia aproximativ 10 -15 minute. În cazul în care prajiturile
de orez nu sunt suficient de moi, adaugati apa si se continuati sa amestecati până
se înmoaie. Când utilizați prajituri
de orez proaspăt făcute, este nevoie de timp mai scurt. Dacă utilizați prajituri de orez congelate, se dezgheța și scufunda în
apă rece pentru a se înmuia înainte de preparare.
Opriti focul și se serviti
fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu