Ingrediente:
2 cani de faina de orez bob scurt (cumpara-l congelat, sau
să faceți-o dvs.)
½ lingurita de sare
¾ cana de apa clocotita
1 lingurita ulei de susan
Preparare:
Dacă ați cumpărat
făină de orez congelata puneti-o în frigider peste noapte, până când se
dezgheata si devine o pulbere. Dacă ați
făcut propria făină de orez, nu aveți nevoie
pentru a face acest lucru.
Pasta de orez facuta
la cuptorul cu microunde:
Combina faina de orez, sare și
apă clocotită într-un castron.
Acoperiți-l cu folie
de plastic, lăsând un decalaj mic pentru a permite eliberarea aburului. Dati la
microunde timp de 2 minute.
Se amestecă aluatul de orez cu o lingură lingura de lemn.
Re-acoperă cu folie de plastic și
mai dati la microunde inca 2 minute.
Puneti ½ lingurita ulei de susan pe un blat, asezati aluatul
de orez fierbinte peste ulei si se piseaza bine cu un pistil cam5 minute, framantati
bine până când acesta devine neted si elastic.
Pregătiti pasta de
orez pentru ddeokbokki:
Se taie in 8 bucati egale, apoi se ruleaza fiecare piesă
afară într-o formă de cilindru lung de pasta de orez de 4 inch.
Puneti-va ½ lingurita ulei de susan pe mâini și frecați ușor cilindrii de orez pentru a le da un luciu subțire de ulei. Acest lucru le va da un gust plăcut și evita lipirea între ei
Pregătiti pasta de
orez pentru ddeokguk (supă de aluat de orez):
Se taie în două bucăți
egale, apoi se ruleaza fiecare bucata în doi cilindrii lungi de 10 inch.
Să se răcească la temperatura camerei timp de mai multe ore,
apoi tăiați în diagonală în discuri subțiri.
Utilizați imediat sau
puteti sa le pastrati într-o pungă de plastic in congelator. Această cantitate este pentru 1 portie de
ddeokguk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu