miercuri, 19 iunie 2013

김치 (kimchi)

In bucataria coreeana cel mai cunoscut preparat si care foloseste ardeiul pasta, pudra, fulgi este kimchi (Kim - Chee). Se face din aproape orice leguma, dar cel mai cunoscut este cel din varza( varza chinezeasca).
Exista 200 de feluri de kimchi.
Coreenii prepara kimchi de 300 de ani.

KIMCHI
Ingrediente:
1 buc varza chinezeasca
¼ cana sare 
4 cani de apa
2 linguri de apă
1 lingura de faina
1 lingură usturoi tocat
1 lingura de ghimbir tocat
1 lingura ardei rosu zdrobit
2 cepe verzi, tocate
2 lingurite de zahar

1. Se amestecă sare si apă într-un castron mar(sa nu fie de metal). Adauga varză. Acoperiți vasul cu folie de plastic. Lăsați-o să stea peste noapte.
2. Scurgeți varza, dar păstrati apa sarata.
3. Clătiți varza.
4. Amestecati faina si 2 linguri de apă pentru a face o pastă. Adăugați celelalte ingrediente. Adăugați acest amestec la varză. Se amestecă bine.
5. Puneti varza intr-un borcan. Turnați aproximativ 1/4 ceasca de apă sărată în borcan, astfel incat sa fie cu 5cm mai jos de buza borcanului. Se închide borcanul ermetic. Se tine la temperatura camerei timp de 3 zile, dupa deschidere se pastreaza in frigider.

Realizat de Park Soo Rim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu