Aceasta pare
a fi cea mai simpla, dar sic ea mai veche bautura coreeana. Vinul vandut in
magazineare cam 15% alcool.
1kg orez
200g
nuruk drojdie coreeana, in lipsa puteti folosi drojdie sau malt de bere
1,6 l
apa la temperatura camerei
Ustensilele
sa fie curate, sterlizate.
Orezul
se pirbe dupa reteta bap-ului, doar cu apa, apoi se adauga drojdia si se
amesteca bine. Se adauga apa, aproximativ într-un raport de 5:6, drojdie de
bere si orez: apa, se amestecă bine. Se pune intr-un vas de lut
de preferat, se acopera vasul si se lasa 7-10 zile la fermentat. Pentru a se
mentine o temperatura consecventa se poate infasura vasul in paturi.
După ce
este complet fermentat, makkolli va ține mai mult dacă frigider.
Realizat de Park Soo Rim
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu