ingrediente
• 1/2 kg carnea
de vită sau de porc
• 1/2 kg tăiței de celofan (taitei de orez)
• spanac 1/2
buchet (aproximativ 1 1/2 cani atunci cand este fiert
• 10 ciuperci,
proaspete sau uscate
• 1/2-1 ceapa
tocata
• 1-2 morcovi,
tocati fin
• 1 lingură semințe de susan
• 2 linguri de
ulei de susan
• sos de soia 1/4
ceasca
• 2-4 linguri de
zahar
• 2 catei de
usturoi, zdrobit si tocat marunt
• sare și piper după gust
• Ulei de gătit
Preparare
1. Carnea se
prăjește în cantitate mică de ulei
2. Se pun taiteii
in apa clocotita, trebuie să fie moi, dar fermi.Clătiți taitei în apă rece.
3. Carnea se taie in felii subtiri si se
marineaza in sos facut 2/3 linguri sos de soia, 1 lingurita usturoi zdrobit, 1
lingurita zahar, 1 lingurita ulei de susan, piper și sare.
4. Se fierbe
spanacul, se calteste cu apa rece apoi se stoarce bine. Se amesteca cu 1/2
lingurita ulei de susan și
sare.
5. Se taie
ciupercile in fasii subtiri. Se amestecă-le cu 1 lingurita sos de soia și 1/3 lingurita zahăr..
7. La foc mediu,
în wok sau frypan, se calesc in ulei ciupercile, ceapa și morcovi.
8. Gatiti
ciupercile și carne de vită până
când sunt bine făcut în tigaia fierbinte. Pune-le în
castron mare.
9. Se taie
taiteii în 3 centimetri lungime. Se amestecă cu 2 linguri sos de soia si 1
lingurita
zahăr. Apoi se
pun cu 2 linguri de ulei în tigaie fierbinte. Gatiti taitei la foc mediu pana
ei devin lucioasi.
10. Se amestecă
toate ingredientele bine în castron mare. În funcție de gustul, se adaugă sare, sos de soia, ulei de susan si zahăr. Se
serveste cald.
Realizat de Park Soo Rim
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu