miercuri, 3 iulie 2013

Chap Jae

ingrediente
• 1/2 kg carnea de vită sau de porc
• 1/2 kg tăiței de celofan (taitei de orez)
• spanac 1/2 buchet (aproximativ 1 1/2 cani atunci cand este fiert
• 10 ciuperci, proaspete sau uscate
• 1/2-1 ceapa tocata
• 1-2 morcovi, tocati fin
• 1 lingură semințe de susan
• 2 linguri de ulei de susan
• sos de soia 1/4 ceasca
• 2-4 linguri de zahar
• 2 catei de usturoi, zdrobit si tocat marunt
• sare și piper după gust
• Ulei de gătit
Preparare
1. Carnea se prăjește în cantitate mică de ulei
2. Se pun taiteii in apa clocotita, trebuie să fie moi, dar fermi.Clătiți taitei în apă rece.
 3. Carnea se taie in felii subtiri si se marineaza in sos facut 2/3 linguri sos de soia, 1 lingurita usturoi zdrobit, 1 lingurita zahar, 1 lingurita ulei de susan, piper și sare.
4. Se fierbe spanacul, se calteste cu apa rece apoi se stoarce bine. Se amesteca cu 1/2 lingurita ulei de susan și sare.
5. Se taie ciupercile in fasii subtiri. Se amestecă-le cu 1 lingurita sos de soia și 1/3 lingurita zahăr..
7. La foc mediu, în wok sau frypan, se calesc in ulei ciupercile, ceapa și morcovi.
8. Gatiti ciupercile și carne de vită până când sunt bine făcut în tigaia fierbinte. Pune-le în
castron mare.
9. Se taie taiteii în 3 centimetri lungime. Se amestecă cu 2 linguri sos de soia si 1 lingurita
zahăr. Apoi se pun cu 2 linguri de ulei în tigaie fierbinte. Gatiti taitei la foc mediu pana
ei devin lucioasi.

10. Se amestecă toate ingredientele bine în castron mare. În funcție de gustul, se adaugă sare, sos de soia, ulei de susan si zahăr. Se serveste cald.

Realizat de Park Soo Rim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu