Ingrediente:
File de cod (400
de grame),
făină, ulei de
măsline, usturoi,
sare, piper
negru, ouă,
un ardei iute
rosu,
sos de soia, și oțet.
Puteți folosi cod proaspat sau congelat. Daca este
congelat, se dezgheța în frigider.
Clătiți fileuri in apa rece si uscati-le cu un prosop de
hârtie sau pânză de bumbac.
Taiati felie subțiri și se
pune într-un castron.
Se presara 1
lingurita de sare, 2 catei de usturoi tocati, și 1 vârf de cuțit de piper peste feliile de cod și se amestecă ușor-l cu mâna.
Se toarnă 1 cana
de faina in vasul cu cod, și se
amestecă rapid și ușor cu mâna, astfel încât cod este ușor pesmet.
Bateti 2 ouă
într-un castron mic și se adaugă un vârf de
cuțit de sare.
Adauga 1 ceapa
verde tocata si ardei iute rosu in ouale batute.
Se încălzește o tigaie pe aragaz la foc mare.
Adauga 1 lingura de
ulei vegetal sau ulei de măsline în tigaie.
Bucată cu bucată,
codul se da prin ouale batute, iar apoi se pune in tigaia încălzită.
Coborâți focul la mediu si gatiti-l.
Intoarceti-le cu
ajutorul unei spatule sau lingura.
Adaugati mai mult
ulei, dacă este necesar.
Pe o farfurie
mare, puneți salata verde si peste
ea codul. Acum e "Jeon!"
Serveste-l cu un
sos din 2 linguri de sos de soia și 1
sau 2 linguri de oțet, amestecate.
Realizat de Park Soo Rim
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu