miercuri, 3 iulie 2013

Cod Jeon (Daegu Jeon)

Ingrediente:
File de cod (400 de grame),
făină, ulei de măsline, usturoi,
sare, piper negru, ouă,
un ardei iute rosu,
sos de soia, și oțet.
Puteți folosi cod proaspat sau congelat. Daca este congelat, se dezgheța în frigider.
Clătiți fileuri in apa rece si uscati-le cu un prosop de hârtie sau pânză de bumbac.
Taiati felie subțiri și se pune într-un castron.
Se presara 1 lingurita de sare, 2 catei de usturoi tocati, și 1 vârf de cuțit de piper peste feliile de cod și se amestecă ușor-l cu mâna.
Se toarnă 1 cana de faina in vasul cu cod, și se amestecă rapid și ușor cu mâna, astfel încât cod este ușor pesmet.
Bateti 2 ouă într-un castron mic și se adaugă un vârf de cuțit de sare.
Adauga 1 ceapa verde tocata si ardei iute rosu in ouale batute.
Se încălzește o tigaie pe aragaz la foc mare.
Adauga 1 lingura de ulei vegetal sau ulei de măsline în tigaie.
Bucată cu bucată, codul se da prin ouale batute, iar apoi se pune in tigaia încălzită.
Coborâți focul la mediu si gatiti-l.
Intoarceti-le cu ajutorul unei spatule sau lingura.
Adaugati mai mult ulei, dacă este necesar.
Pe o farfurie mare, puneți salata verde si peste ea codul. Acum e "Jeon!"

Serveste-l cu un sos din 2 linguri de sos de soia și 1 sau 2 linguri de oțet, amestecate.

Realizat de Park Soo Rim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu