Aceasta este o
modalitate foarte bună de a frige carnea de pui. Rețeta se bazează pe un fel de mâncare servit anterior
la Palatul Regal, în dinastia Choson.
Ingrediente
1 pui 800g (sau
substitut 400 de grame de carne de pui dezosat)
Sos
2 linguri de sos
de soia
1 linguriță de sare
2 linguri de
ceapa verde tocata
1 catel de
usturoi pisat
1 lingurita de
seminte de susan la sol
1 lingurita ulei
de susan
1/2 lingurita
ghimbir proaspat zdrobite (sau, substitui 1/2 lingurita de praf
ghimbir)
piper negru, dupa
gust
Spălați carnea de pui bine și apoi se taie în bucati plate, relativ groase. Se
amestecă ingredientele condimente împreună și se adaugă carnea de pui, bucată cu bucată, si se
framanta.
După aceea se
lasă puiul la marinat in condimente pentru aproximativ 30 de minute, apoi se
frige la gratar. Dacă doriti o masă sănătoasă, indepartati pielea de la pui.
Această masă
poate fi însoțită de salată verde sau
alte legume cu frunze.
Carnea se manca
infasurat cu orez in salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu