miercuri, 3 iulie 2013

Tak Kui: Pui la gratar

Aceasta este o modalitate foarte bună de a frige carnea de pui. Rețeta se bazează pe un fel de mâncare servit anterior la Palatul Regal, în dinastia Choson.
Ingrediente
1 pui 800g (sau substitut 400 de grame de carne de pui dezosat)
Sos
2 linguri de sos de soia
1 linguriță de sare
2 linguri de ceapa verde tocata
1 catel de usturoi pisat
1 lingurita de seminte de susan la sol
1 lingurita ulei de susan
1/2 lingurita ghimbir proaspat zdrobite (sau, substitui 1/2 lingurita de praf
ghimbir)
piper negru, dupa gust
Spălați carnea de pui bine și apoi se taie în bucati plate, relativ groase. Se amestecă ingredientele condimente împreună și se adaugă carnea de pui, bucată cu bucată, si se framanta.
După aceea se lasă puiul la marinat in condimente pentru aproximativ 30 de minute, apoi se frige la gratar. Dacă doriti o masă sănătoasă, indepartati pielea de la pui.
Această masă poate fi însoțită de salată verde sau alte legume cu frunze.  

Carnea se manca infasurat cu orez in salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu